2019-ben nyolc nagyvárosban lesz ingyenesen látogatható Máté Bence, világhírű természetfotós nagyszabású, kültéri természetfotó-kiállítása.

Máté Bence, bár még mindig csak 34 éves, régóta az egyik legismertebb természetfotós a világon. Az egykori pusztaszeri, a helyi madárvilágot oly lelkesen és végtelen kreativitással fotózó kamasz ma a BBC világverseny történetének legeredményesebb fotósa, az egyetlen eddigi induló, akit az év ifjú természetfotósának és az év természetfotósának is megválasztottak a világon. Szerencsére, egyéni és csoportos kiállításaival már többször találkozhattunk itthon, most azonban nem kell múzeumba menni ahhoz, hogy megcsodálhassuk képeit, mert ezúttal ő indult roadshow-ra velük.

Vándorkiállításának anyaga – mely márciustól novemberig nyolc hazai nagyváros főterein várja majd az érdeklődőket – húszévnyi munkásságát mutatja be, mégpedig 70.000 LED-lámpa segítségével. A mintegy 623 fotó több mint fele gyermekkorának jól ismert helyszínén, a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzetben készült, míg a többit a világ távoli, egzotikus helyein fotózta. A hátulról megvilágított, különleges hangulatú képeket (melyekhez érdemes sötétedés után érkezni) az alattuk olvasható szövegek tesznek még izgalmasabbá, melyek a képek készítésének történetébe is bepillantást engednek.

Helyszínek és időpontok:
Budapest, Szent István tér (március 13. – április 1.)
Debrecen, Kossuth tér (április 4–28.)
Gödöllő, Királyi Kastély (május 3. – június 10.)
Eger (június 13. – július 7.)
Keszthely, Festetics-kastély (július 11. – augusztus 4.)
Szeged, Kárász utca (augusztus 8. – szeptember 8.)
Győr, Széchenyi tér (szeptember 12. – október 6.)
Miskolc, Városház tér (október 10. – november 3.)

A kiállításhoz előadások is kapcsolódnak, melyek időpontjairól a www.matebencekiallitas.hu oldalon tájékozódhatnak.