A Hagyományok Háza idén újra megrendezi Ünnepváró programsorozatát, melynek keretében december 16-ig igazi adventi hangulatot varázsol Buda szívébe, a Corvin térre és a gyönyörűen megújult Budai Vigadóba. A vásárban a kivételesen szép népművészeti termékek mellett tánccal, mesével, zenével, ajándékkészítő műhelyekkel, betlehemes játékkal, regöléssel, az épület fényfestésével és utánozhatatlan adventi hangulattal várják a látogatókat.

A Budai Vigadó közel két évig tartó felújítása után idén újra megrendezi Ünnepváró programsorozatát és vásárát a Hagyományok Háza. A Corvin téren és hétvégenként a megújult épületben szervezett vásáron a Népművészeti Egyesületek Szövetsége alkotóinak és a Hagyományok Háza tanfolyamain oktatóknak szemet gyönyörködtető kézműves termékeit csodálhatják meg a látogatók, míg Buda szívében, a Corvin téren a vásár teljes ideje alatt változatos programokkal készülnek a szervezők.

A Hagyományok Háza fontosnak tartja, hogy az ünnepi készülődésben ne csak szeretteinkre gondoljunk, hanem azokra is, akikre mások talán nem. A vásár ideje alatt több olyan programot is hirdetett, melynek célja az adakozó szeretet megnyilvánulása. A Légy te is őrangyal! című baba- és nemezállatka-készítő foglalkozásokon a résztvevők két nemez állatkát vagy két babát készíthetnek: az egyik a készítőnél marad, a másik pedig hosszú útra indul egy kis üzenettel, és megkeresi azt, akinek a legnagyobb szüksége van a segítségre, lelki támogatásra, örömre, bátorításra. Az ajándékkészítő műhelyekben elkészített medálokat, kendőket, ékszereket vagy akár kézműveseinktől vásárolt tárgyakat szintén lehetőség lesz a vásár ideje alatt felajánlani, az adományokat idén a Szülők Háza kis lakóinak juttatják el a szervezők. December 12-én Összefogásjótékonysági koncertet szerveznek, amelynek bevételét erdélyi idős népzenészek megsegítésére ajánlják fel.

Az ezüst hétvégén 10-től 16 óráig adventi gyerekprogrammal, játékkal, tánccal, népmesével és kézműves-foglalkozásokkal várják a családokat a Budai Vigadóba. Lesznek továbbá ajándékkészítő műhelyek is, ahol csengettyűs gyapjúbárányt vagy mézeskalácsot készíthetnek a gyerekek, de mesemondókkal is találkozhatnak majd.

Az ajándékkészítő műhelyek a felnőtteket is várják: ők hagyományos bútorfestő technikával karácsonyfadíszeket, bőrműves népi ékszereket készíthetnek, illetve a kékfestő technikát is kipróbálhatják. Ha pedig egy kis zenére vagy táncra vágynak, akkor ingyenes szabadtéri koncerteken (pl. Fonó és a Vonográf zenekar, Kubinyi Júlia és zenésztársai koncertjein) szórakozhatnak.

Advent harmadik vasárnapján, a vásár zárónapján, december 16-án az Eltáncolt mesék sorozat keretében a Gödöllő Néptáncegyüttes Pinokkió című előadására várják a családokat a felújított színházterembe. Este 7 órától a programsorozat zárásaként Mucsi János Harangozó-díjas koreográfus, Érdemes művész Amazonok, Danaidák című válogatott koreográfiáit mutatják be a Duna Művészegyüttes és a Magyar Állami Népi Együttes táncosai.