Tizenegy
MANK Galéria, Szentendre
2019. február 10-ig

Még néhány napig, pontosabban február 10-ig látható a Bükki Művésztelep alkotóinak munkáiból nyílt csoportos kiállítás a szentendrei MANK Galériában. A tizenegyedik alkalommal megrendezett tárlat résztvevői között képző- és tervezőművészek, köztük festők, restaurátorok, fotográfusok, zeneszerzők és tervezőgrafikusok is találhatók.

A Bükki Nemzeti Park területén található, tizenegy éves múltra visszatekintő nagyvisnyói Bükki Művésztelepen olyan művészek dolgoznak, akik többsége mögött már számottevő kiállítás és jelentős szakmai múlt áll, miközben a telepen folyó alkotómunka a vizuális művészeti ágak széles spektrumán mozog. A művésztelepen képző- és tervezőművészek, köztük festők, restaurátorok, fotográfusok, zeneszerzők és tervezőgrafikusok is dolgoznak, miközben minden évre egyaránt jellemző az elmélyült alkotómunka és a kísérletezés. Az évente rendezett művésztalálkozókra és kiállításokra a művészek egy része önálló szakmai programmal készül, míg mások a sajátjuktól eltérő  művészeti ágakban, új technikákat kipróbálva színesítik portfóliójukat. Az utóbbi idők tendenciáiról elmondható, hogy jellemzően a grafikai, tervezőgrafikai technikáké és sokszorosító eljárásoké a főszerep. Az elkészült munkákban egyértelműen ott bujkál a hely szelleme, mely  jól láthatóan, vagy épp láthatatlanul fogja egységbe a telep egymás mellett barátságban dolgozó alkotóinak munkáit.

Szentendrén ezúttal a következő alkotóktól láthatunk műveket: Josephine Bonnet képzőművész, Gábor Enikő fotóművész, Gál Krisztián grafikusművész, Gál Kristóf zeneszerző, Gesztelyi Nagy Zsuzsa festőművész, Ilka Habrich festőművész, Halmi-Horváth István festőművész, Korolovszky Anna grafikusművész, Kovács Mária Fikusz grafikusművész, restaurátor, Mihályfi Iván grafikusművész, Palásti Kovács András grafikusművész és Z. Szabó Zoltán festőművész.