Az elmúlt egy év során három nagysikerű vásárt (RAF 2018, ZiggY Art Fair, Resident Art GARTEN) is rendezett a Resident Art művészeti ügynökség. A tavaly karácsonyi RAF folytatásaként idén decemberben is megszervezik a Resident Art Fair 2019 – kortárs karácsonyi vásárt, ám a korábbi koncepciót kissé átalakítva, ezúttal a bevezető árú műveket bemutató Young n’ Fresh szekció mellett összeállítottak egy gyűjtői darabokat bemutató Collectors’ Selection részleget is, ahol a már klasszikusnak mondható kortárs művek játsszák majd a főszerepet.

A domináns festészeti anyag mellett a grafika és a fotó is fontos szerepet kap az idei vásáron, melynek képanyagát egy vállaltan szubjektív válogatás során, meghívásos rendszerben, a kvalitásbeli szempontokat szem előtt tartva állították össze a kurátorok: Bánki Ákos képzőművész és Schneller János művészettörténész. A vásáron idén több mint száz alkotó háromszáznál is több alkotása szerepel: a festmények mellett közel hatvan grafika és számos fotó.

Collectors’ Selection részlegben olyan művészek művei közül válogathatnak, mint Bada Dada Tibor, Braun András, Frey Krisztián, Gyarmathy Tihamér, Hopp Halász Károly, Keserü Ilona, Kocsis Imre, Nádler István, Pauer Gyula, Pinczehelyi Sándor vagy Ujj Zsuzsi.

Young n’ Fresh részlegből tehetséges, feltörekvő művészek – Bohus Réka, Czanik Mátyás, Csizik Balázs, Dorkó Dániel, Gaál Kata, Gallai Judit Ágens, Hegyháti Réka, Horváth Lóczi Judit, Karándi Mónika, Kontur Balázs, Kusovszky Bea, Naomi Devil, Ódor Bence, Polónyi Fáni, Szentgróti Dávid, Sütő Róbert, Tóth Anna Eszter, Tóth Zsófia, Vachter János és Zelena Veronika – munkái vásárolhatók meg elérhető áron.

A befutott művészeket Bánki Ákos, Bernát András, Bullás József, Kondor Attila, Kopasz Tamás, Mazzag István, Dr Máriás, Miksa Bálint, Nagy Gábor György, Osnowski Stefan, Szöllősi Géza, Nagy Kriszta x-T, Péterfy Ábel, Regős István, Seres László, Szabó Ábel, Töttös Kata, Verebics Ági, Verebics Kati, Wahorn András, valamint Wolsky András képviselik.

„Hiszünk abban, hogy a képzőművészet nem az elit hóbortja, de mindannyiunk közös ügye és témája lehet. Teszünk azért, hogy az értékes művészet eljusson azokhoz, akik szeretnének részesei lenni. Érezzük, hogy a képek elsősorban érzéki találkozáskor fejtik ki hatásukat, személyes választások révén kerülnek tulajdonosukhoz. Reméljük, hogy sokan találnak itt olyan művekre, amelyek jobbá teszik mindennapjaikat és hosszútávon is értéket képviselnek.” 
– Bánki Ákos és Schneller János kurátorok

A.P.A. Galéria (1085 Budapest Horánszky utca 5.)
Nyitva: 2019. december 10-től 22-ig, mindennap 12-től 19 óráig