Már csak csütörtökig „látogatható” a Magyar Nemzeti Múzeum a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából rendezett virtuális tárlata. A tényleges kiállítást előreláthatóan ősszel láthatja majd a közönség a múzeum kerítésén.

 A Magyar Nemzeti Múzeum a jelen helyzetben – amikor az összefogásra és együtt gondolkodásra még nagyobb szükség van –, fontosnak tartja, hogy mindannyian kifejezzük összetartozásunkat a határokon túl élő magyar közösségekkel, s különösen így van ez a békediktátum aláírásának centenáriumán. Mivel a trianoni évfordulóra tervezett tárlatuk a járvány miatt csak ősszel valósulhat meg, ezért addig is egy mindenki által elérhető virtuális fotógaléria formájában szólították meg az érdeklődőket, ahol  – hétről hétre frissülő tartalommal  –  a Kárpát-medence, benne az elcsatolt területek gazdag kulturális és művészeti örökségének egy-egy darabját mutatták be a közönségüknek.

Az Összetartozás éve virtuális fotógaléria összesen hat héten keresztül várta a látogatókat, ennek utolsó szakasza záródik le most csütörtökön (július 9-én), hogy aztán ősztől egy ténylegesen is látogatható kiállítással jelentkezzenek újra a téma kapcsán.

A fotógaléria az alábbi linken érhető el:
https://mnm.hu/hu/node/6129