A pandémia okozta helyzet miatt az elmúlt hónapokban a többi hazai múzeumhoz és galériához hasonlóan – a kápolnásnyéki Halász-kastély is bezárta kapuit a látogatók előtt. S bár ők is bíznak a nem túl távoli újranyitásban, most az intézmény munkatársai elhatározták, hogyha online is, de elviszik kedves és már jól megszokott programjaikat közönségükhöz.

A Halász-kastély tavaszra hangoló, Az elvarázsolt kastély címre keresztelt sorozata tárlatvezetésekkel és kastélykoncertekkel is várja az érdeklődőket, de a virtuális térben a látogatók találkozhatnak Sebestyén Mártával is.

Részletesebben a programokról:

Február 27., szombat: Rendhagyó tárlatvezetés Németh Balázzsal

Mivel a lezárás miatt sokaknak nem volt lehetősége megtekinteni a kastély Vadászfegyverek-Fegyvervadászok című izgalmas kiállítását, ezért most alkalom nyílik arra, hogy Németh Balázs történész rendhagyó tárlatvezetésében fedezzék fel a Magyar Nemzeti Múzeum nagyszerű gyűjteményét.

Március 21., vasárnap: FÜLEmüle-kastélykoncert Bach születésnapján

Kis FÜLEmülék figyelem! Ha online térben is, de folytatódik a fiatal korosztálynak szóló koncertsorozat. A kastély különleges koncerttel készül, hiszen J. S. Bach születésnapja alkalmából a nagyszerű zeneszerző legszebb dallamait hallgathatják meg Papp Tímea hárfaművész és Bartek Zsolt klarinétművész csodálatos előadásában.

Április 2., nagypéntek: Kastélymesék Sebestyén Mártával húsvét ünnepére készülve

Az idei évben április húsvét hónapja: nemcsak a melengető napsugarakat, hanem a kereszténység legfontosabb ünnepét is köszöntjük ekkor. Rodics Eszter kastélyigazgató vendége Sebestyén Márta Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes, előadóművész. A beszélgetést a témához illő dalok egészítik ki a művésznő előadásában. 

Május 22., szombat: Pünkösdi KastélyKoncert Ignácz Attilával

Frank Sinatra dalai és dallamai töltik be a kastély és környezetének terét Ignácz Attila és zenésztársai előadásában. Közreműködik: Fekete Bálint/zongora, Horváth Márk/gitár, Jász András/szaxofon, Balog Brigitta/hegedű, Szabó Béla/ének. (A májusban aktuális járványügyi intézkedések függvényében online vagy élő koncert.)

A meghirdetett és a készülő programokról az alábbi közösségimédia-felületeken kaphatnak bővebb információt:

https://www.facebook.com/halaszkastely
http://www.halaszkastely.hu/
https://www.instagram.com/halaszkastely
https://www.youtube.com/channel/UCPa2HjPtwo0ufIU7SdCAE4w/about

Képek forrása: Halász-kastély