drMáriás: A kapitalizmus orvul meggyilkolja a kommunizmust Magritte műtermében

A kápolnásnyéki Halász-kastély 2016-os megnyitása óta számos kiállítást és egyéb kulturális programot szervezett már a színvonalas művészeti élményért akár utazni is hajlandó, egyre növekvő számú közönségének. Új kiállításuk is egy igazi színfolt a térség kulturális kínálatában, ezúttal drMáriás elmúlt tíz évben készült munkáiból válogattak.

Aki eddig nem tudta, hogy hazánk miként birkózott meg a vírushelyzettel, annak most mindenképp érdemes ellátogatnia drMáriás kilenc termet megtöltő, kis híján akár életműtárlatnak is nevezhető kiállítására, ahogy ő mondja: „magyar és más választópolgárok jutalmaként a sok kézmosásért, maszkviselésért és távolságtartásért”.

Itt várja Önöket többek közt Győrfi Pál és Lady Gaga, ahol az előbbi megtanítja az alapos kézmosás fortélyaira az utóbbit, „majd táncra perdül vele a koronavírus elrettentésére Derain kertjében”. Természetesen Müller Cecília is főhős lesz, a róla készült képről megtudhatják, hogy Matisse húsvéti virágai között nyugalomhipnózissal megállította a járvány útját, hogy ezzel mentse meg a hazát. De drMáriásnál még az is megtörténhet, hogy Soros György és Orbán Viktor kibékülnek, mégpedig azért, hogy közös erővel felvirágoztassák Magyarországot.

drMáriás: Győrfi Pál megtanítja az alapos kézmosás fortélyaira Lady Gagát, majd táncra perdül vele

Bár a több mint 300 négyzetméteren, egészen a kávézóig nyúló kiállítás hívószava a koronavírus, mégsem csak arról szól. A nagyszabású tárlaton a tréfás kedvű alkotó az élet más bugyrait, korait és szereplőit is bemutatja, sőt egy különleges, felszabadító, vérbeli kelet-európai hangulatú utazásra is elhívja látogatóit. Sok mindenkivel találkozhatnak itt. Megnézhetik például a múlt század gyilkosait, sorozatgyilkosait, politikai vezetőkből sem lesz hiány, de ott lesz a meztelen, éppen a mennyei bárányt mentő Ady Endre, a narancssárga kalapban pózoló Karády Katalin, a Kárpátok egyik hegyormáról bámészkodó Lugosi Béla vagy a Marxra éppen egy hálóval leselkedő David Bowie is.

drMáriás: Cecília legyőzi a vírust!
Kápolnásnyék, Halász-kastély
2020. október 10-ig