A budapesti Palotanegyed egyik kedves helye a Fiktív GasztroGaléria, amely megnyitása óta, időről időre izgalmas időszaki kiállítások otthona is. Falain ezúttal Soós Edina képeivel találkozhatnak az érdeklődők.

Soós Edinát, kísérletező alkatként és művészként, folyton új témák és technikák vonzzák. Ez mostani kiállítására készülve sem volt másképp, ő erről így ír a tárlat ajánlójában: „Növekszik bennem egy igény arra, hogy sorozatokat készítsek, de mindig elragad a fantáziám, és valami új jön létre. Nem konstruktivista módszerrel festek. Van egy elképzelés a fejemben, de ez útközben változhat. És változik is. Különösen így van ez absztrakt alkotás közben. Ilyenkor hagyom, hogy a belső tartalmak kivetüljenek, burjánzanak. Folyamatosan keresem az irányokat, amiben annyi lehetőséget látok, hogy érdemesnek tartom az elmélyültebb tanulmányozásra és alaposabb feltárásra.”

Művészetére sokáig a kubizmus volt erős hatással, de a mostani kiállításán már az absztrakt alkotások kerültek előtérbe. Művei közül több a fény és az árnyék titkos, misztikus párbeszéde, festményei ugyanakkor tele vannak színekkel, érzésekkel és reflexiókkal, illetve azzal a már védjegyévé vált női lágysággal és érzékenységgel, amitől egész egyszerűen csak jó a képeire nézni, és hagyni, hogy átjöjjön mondanivalójuk vagy csak egy hangulat, amiben megragadhatunk.

Soós Edina és a Fiktív GasztroGaléria karantén utáni első tárlata szeptember közepéig várja Önöket.


Eleven kontúrok – Soós Edina kiállítása
Fiktív GasztroGaléria, Budapest
2020. szeptember 13-ig