Kortárs iparművészeti vásár, múzeumpedagógiai foglalkozások, koncertek, Sisi kedvenc süteménye, valamint ingyenes családi és gyermekprogramok az ünnepi készülődés jegyében – idén is változatos programokkal várja az érdeklődőket a Várkert Bazár advent idején.

2019-ben ötödik alkalommal rendezi meg a Várkert Bazár adventi programsorozatát.  December 1. és 22. között, vasárnaponként számos program várja a látogatókat a karácsonyi hangulat és készülődés jegyében, amely minden korosztály számára tartogat különlegességeket.

Advent négy vasárnapjának programjait négy témára fűzték fel a szervezők:

December 1-jének tematikája a Mesebazár lesz. Ezen a napon a gyerekek, családok lesznek a fókuszban. Mesék, Szinetár Dóra, elvarázsolt történetek, közös alkotás és elmélyülés várja őket az első adventi vasárnapon.

December 8-án a környezettudatosság jegyében készülődhetnek az adventre. Környezetvédelem, klímaváltozás, túlfogyasztás, műanyaghulladékok, társadalmi előítéletek és számos olyan téma, mely a legkisebbektől a legnagyobbakig, kortól, nemtől függetlenül szinte mindenkit érint. Advent második vasárnapjának programját úgy alakították ki, hogy a témához kapcsolódó előadásokon és beszélgetéseken túl a kézműves programok is mind-mind erről a fontos témáról szóljanak.

December 15-ének mottója: „Közönség a közösségért.” Tudjuk, hogy adni jó, és az ünnepek közeledtével érzékenyebben is reagálunk, ha valahol szükséget látunk. De vajon hogyan reagálnak minderre a gyerekek? Mit látnak? Advent harmadik vasárnapján a gyerekek saját kezűleg készíthetnek ajándékokat, amiket aztán az UNICEF önkéntesei még a helyszínen áruba bocsátanak, hogy az így összegyűlt összeggel támogassák a rászorulókat. Ezen a napon az adományozás kultúrájából próbálnak meg minél többet bemutatni a közönségnek.

December 22-e, vagyis advent utolsó vasárnapja pedig már az ünnepre hangolódás jegyében fog telni. A Várkert Bazárban is meggyújtják az utolsó adventi gyertyát, a lecsendesedést és ráhangolódást pedig adventi kamaramuzsikával, igazi téli mesékkel és rendhagyó, ünnepi karácsonyváró nagykoncerttel segítik, hogy kicsik és nagyok számára is felejthetetlen legyen az idei ünnep.

Mindezek mellett számtalan kézműves foglalkozás, kortárs iparművészeti vásár, Sisi karácsonya (tematikus séta idegenvezetéssel), workshopok és múzeumpedagógiai foglalkozások várják az érdeklődőket az „Új világ született” és az Iparművészeti Múzeum új szerzeményeit bemutató „Szubjektív” című kiállításokon is.

A napközbeni programok végeztével sem fejeződnek be az események, hiszen minden vasárnap este színvonalas koncerteken (Bíró Eszter, Snétberger Ferenc, Random Trip stb.) várják a látogatókat a Várkert Bazár Rendezvénytermében. Ezekre a programokra jegyeket a www.varkertbazar.hu weboldalon válthatnak az érdeklődők.

Képek forrása: varkertbazar.hu