Idén negyedik alkalommal hirdette meg bútorfestés témában rajz- és alkotópályázatát a Hagyományok Háza Nyitott Műhelye. A „Virágozta anno…” pályázat felhívásra közel nyolcszáz alkotás érkezett szerte a Kárpát-medencéből. A legjobb munkákból nyílt virtuális kiállítás a Hagyományok Háza honlapján tekinthető meg.

A „Virágozta anno…” rajzpályázatot idén februárban hirdette meg bútorfestés témában a Hagyományok Háza Nyitott Műhelye. A felhívás célja az volt, hogy a gyerekek vizuális alkotómunka közben egyes néprajzi tájegységeken, mesterségeken keresztül megismerkedjenek a magyar népművészet motívumaival. A pályázatra egyéni alkotók, gyerekcsoportok és szakkörök is küldtek be alkotásokat szerte a Kárpát-medencéből. A szervezők számára nagy öröm volt, hogy a határon túlról, többek között a Vajdaságból kiemelkedően sok pályamunka érkezett, de nagy számban küldtek be alkotásokat óvodai és vidéki általános iskolai közösségek is. A közel nyolcszáz pályamű között voltak mesekönyvek, játékok és érdekes térbeli alkotások is.

A legszebb pályamunkákból a Hagyományok Háza virtuális kiállítást is rendezett, melyet a honlapjukra kattintva tekinthetnek meg az érdeklődők. A tárlat első fele a bútorokról szól, majd továbblépve a motívumok egyéni, festői feldolgozása látható. Ezután eljuthatnak a játékok szobájába, ahol memóriajátékokat, társasjátékot, forgatható térbeli formákat láthatnak. A válogatás végül a mesékkel zárul, amelyeket lapozható könyv formájában ismerhet meg az online közönség.

A kiállítás az alábbi linken érhető el: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/viragozta_anno_virtualis_kiallitas