KORtársalgó, szubjektív kortárs irodalom címmel tavasszal is folytatódnak Kukorelly Endre havonta jelentkező irodalmi beszélgetései a Ferenczy Múzeumi Centrumban. A sorozat márciusi vendége András Sándor költő, irodalomtörténész, irodalomkritikus lesz.

A tavaly indult sorozat estjein már megszokhatták, hogy kortárs írókkal ismerkedhetnek meg, mégpedig nemcsak munkásságukon, hanem személyes történeteiken keresztül. A beszélgetéseket Kukorelly Endre, József Attila- és Babérkoszorú díjas író vezeti: Magyar írókkal beszélgetek. Szoktam gondolni arra, milyen lenne egy asztalnál ülni Arany Jánossal vagy Kosztolányival, és csak remélem, hogy ez is majd megoldódik valahogy; most azokkal fogok, akik szerencsére a kortársaim. A GPS centire megmondja, milyen messze (közel!) lakunk egymástól, a naplóm pedig, hogy mikor és hol találkoztunk: hányszor beszéltünk igazán. Sokszor – és az is milyen kevés! Jól ismerem őket, mégsem elég jól, a barátaim, tudok róluk sok mindent, de az semmi. Várom, hogy olyasmit is elmondjanak magukról, amin majd ők is elcsodálkoznak.”

A sorozat 2021-es tavaszi/nyári vendégei és időpontjai:

András Sándor
2021. március 13. szombat, 17:00

Halász Rita és Nagy Gerzson
2021. április 10. szombat, 17:00

Tompa Andrea
2021. május 15. szombat, 17:00

Berta Ádám
2021. június 12. szombat, 17:00

A beszélgetésekhez a Ferenczy Múzeumi Centrum Facebook-oldalán ingyenesen csatlakozhatnak, de ugyanitt lehetőségük van a sorozat korábbi részeit is megtekinteni.