Ziffer Sándor: Kertben, 1934
olaj, vászon, Maros Megyei Múzeum

A két világháború közötti erdélyi festészetet mutatja be a Maros Megyei Múzeum Művészeti Osztálya által rendezett újabb nagyszabású kiállítás, mely a marosvásárhelyi Kultúrpalotában várja Önöket. Az áprilisig nyitva tartó tárlat mintegy 130 alkotással igyekszik ízelítőt adni a korszak legszebb képeiből.

Az alkotások jelentős része a Németországban élő ifj. Böhm József gyűjteményéből érkezett a kiállításra, melyeket a Maros Megyei Múzeum tulajdonában lévő festmények mellett a Nagybányai Képzőművészeti Múzeum, a Kolozsvári Szépművészeti Múzeum, valamint a Brassói Szépművészeti Múzeum képzőművészeti anyagából kölcsönzött alkotások egészítenek ki. A tárlat újszerűségét természetesen az erdélyi tónus kiemelése képezi, de a magyar, román, illetve szász festők alkotói sajátosságainak és közös vonásainak művészi összhangja is különleges élményt ígér.

Olyan jelentős festők alkotásai láthatók a kiállításon, mint például Ziffer Sándor, Nagy Oszkár, Szolnay Sándor, Traian Bilțiu Dâncuș, Aurel Ciupe, Popp Aurel, Hans Mattis-Teusch, illetve Hans Eder.

Erdély festészete a két világháború között
Marosvásárhely, Kultúrpalota
2020. április 19-ig

GALÉRIA:
1. Karl Hübner: Női portré, 1933, Brassói Művészeti Múzeum
2. Fritz Kimm: Maja Philippi (Margarete Depner szobrásznő lánya), 1922, Böhm-gyűjtemény, Németország