nézőpont

36. Magyar Sajtófotó Kiállítás

Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ
A 36. Magyar Sajtófotó Pályázat pályaműveiből ismét a Capa Központban nyílt kiállítás. Az idei megmérettetésre – melyre amatőr és hivatásos fotográfusok is beküldhették képeiket – összesen 247 szerző 2260 művel pályázott sikeresen. E fotókból válogató kiállítás várja most az érdeklődőket a Capában, ahol több mint négyszáz képen, összesen tizennégy kategóriában mutatják be azt, hogy milyen is a világ körülöttünk.

Fátyolsáv fények, csurranó színek

Modem – Modern és Kortárs Művészeti Központ
A Déri Múzeum az Antal–Lusztig-gyűjtemény legszebb darabjaiból nyitott nagyszabású kiállítást március 10-től a MODEM-ben. Barcsay Jenő, Bálint Endre, Vajda Lajos, Ámos Imre, Korniss Dezső és Anna Margit munkái a muzeális értékű kollekció legkomplexebb részét képezik – a tárlaton csaknem 300 mű szerepel a 20. századi magyar képzőművészet kiemelkedő alkotóitól.

Utat nyitni a szabadsághoz

Ferenczy Múzeumi Centrum
Ferenczy Béni életmű-tárlat nyílt Szentendrén.

Néma, álmodó kertek

Szentendrei Képtár
Három teremnyi kiállítás nyílt márciusban a Szentendrei Képtárban a Szentendrei Művésztelep egyik alapítójának, Paizs Goebel Jenőnek a festményeiből, melyeken valódi magyar és francia erdők és képzeletbeli tájak elevenednek meg.

Malkovich Malkovich Malkovich

Műcsarnok – M0
John Malkovich Meryl Streepként, meztelen John Lennonként, csábosan nevető Marylin Monroe-ként, kislányként, indiánként vagy Che Guevaraként. Többek közt ezt láthatják azok, akik az elkövetkező másfél hónapban Sandro Miller: Malkovich Malkovich Malkovich című, Műcsarnokban látható kiállítására belépőjegyet vesznek.

1 2 3 4 5 6 ... 19 Következő

Kapcsolat

Lépj kapcsolatba velünk!


Artkalauz Kiállítási Magazin
Kiadó: Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért
4025 Debrecen, Nyugati u. 26. 1/1.
Főszerkesztő: Lantos Anikó

Tördelőszerkesztő: Kóté Zsolt
Megjelenik évente három alkalommal
A kiadvány és a weboldal a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.
Elérhetőség: info@artkalauz.hu