nézőpont

Gyűjtemény a tüdőszanatóriumból

Vaszary Galéria
A balatonfüredi Vaszary-villában március vége óta látható igen nagy sikerrel dr. Levendel László (1920-1994) tüdőgyógyász professzor egykori magángyűjteményéből rendezett nagyszerű kiállítás, ezért igazi örömhír, hogy a szervezők úgy döntöttek, egészen augusztusig meghosszabbítják a tárlat nyitva tartását.

Identitás és környezet

Várkert Bazár
A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány (KOGART) 2007-ben hirdette meg gyűjteményépítési programját a kortárs magyar képzőművészet támogatására. A kollekcióépítés legfőbb alapelve a történeti szempont érvényesítése volt, vagyis az elmúlt több mint fél évszázad magyar képzőművészetének bemutatása kiemelkedő jelentőségű, gyakran korszakjelző alkotók munkáival. A gyűjteménybe harmonikusan illeszkednek a határon túli magyar alkotók művei is. A vásárlásokon túl az alapítvány minden évben külön keretből biztosított jótékonysági aukciókat szervezett civil szervezetek munkájának megsegítésére, de a fiatal művészek pályakezdését vagy külföldi tanulmányútjait is támogatta különböző ösztöndíjakkal.

Toulouse-Lautrec ritka litográfiái Salgótarjánban

Dornyay Béla Múzeum
A 19. század Párizsának egyik legismertebb és máig egyik legszeretettebb alakja, Henri de Toulouse-Lautrec hazánkban eddig még soha nem látott litográfiáiból nyílt kiállítás a Dornyay Béla Múzeumban. A kiállított 53 alkotás a Kesauri család gyűjteményéből érkezett Salgótarjánba.

India Istennői a Hopp Ferenc Múzeumban

Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum
A Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum évtizedek óta nem rendezett hindu művészetet bemutató kiállítást. Ennek a korszaknak vet most véget a legújabb tárlat, amelynek összeállításakor Válóczi Róbert kurátor egy izgalmas szemüvegen keresztül nyúlt a témához: az ősi hindu Istennőket tette kiállítása fókuszpontjába, hogy aztán társadalomban betöltött szerepük szerint párhuzamba állítsa őket India mai lányaival és asszonyaival. Az eredmény egy sok látni- és olvasnivalót kínáló, több ezer év történetét bemutató kiállítás lett.

A Radnai-gyűjtemény mesterművei

Bibliamúzeum – a Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday Gyűjteményének Múzeuma
Hogyan festett egy 20. századi műgyűjtő otthona? Kiknek a képei sorakoztak a nappalijaik, étkezőik, hálószobáik falain? A Bibliamúzeum legújabb időszaki tárlata e kérdésre Radnai Béla magángyűjteményének bemutatásával válaszol.

1 2 3 4 5 6 ... 20 Következő

Kapcsolat

Lépj kapcsolatba velünk!


Artkalauz Kiállítási Magazin
Kiadó: Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért
4025 Debrecen, Nyugati u. 26. 1/1.
Főszerkesztő: Lantos Anikó

Tördelőszerkesztő: Kóté Zsolt
Megjelenik évente három alkalommal
A kiadvány és a weboldal a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.
Elérhetőség: info@artkalauz.hu