A Kovács Gábor Gyűjtemény 20. századi színei

Kovács Gábor közel két évtizede vásárol festményeket és szobrokat, gyűjteménye a 18. század elejétől napjaink művészetéig terjed, és jelenleg mintegy négyszáz alkotásból áll. Értékes kollekciójával, illetve annak hol ilyen, hol olyan rendezőelv szerint összeválogatott részeivel már több sikerkiállításon is találkozhattunk az elmúlt években. A KOGART legújabb bemutatója a gyűjtemény 20. századi darabjaira fókuszál.
Részletes információ

Itt a Budapest FotóFesztivál!

Egy újabb fesztivállal bővült a főváros rendezvénypalettája, hisz idén a programsorozatok egyre hosszabb listájára felkerült az ígéretes nevű Budapest FotóFesztivál is.
Részletes információ

Zöld: Péntek Orsolya kiállítása

Péntek Orsolya nevét a legtöbben íróként vagy költőként ismerik, pedig gyerekkora óta festőnek készült. Igazán ismertté a 2014-es év tette, ekkor jelent meg ugyanis első nagyregénye: Az Andalúz lányai, amely hamar sikerkönyv lett. Ám regényét jórészt éjszaka írta, nappal festett. Akkor és azóta készült képeiből a Nyitott Műhelyben látható kiállítás, Zöld címmel.
Részletes információ

Gésák a Duna-parton

Hogyan kerülhettek japán művészek és gésáik mellé Rippl-Rónai, Csók István, Csontváry és Székely Bertalan festményei a Duna-partra? A Várkert Bazárban látható egyedülálló kiállítás elmondja!
Részletes információ

Az ismeretlen görl

Hol voltak Budapest szimplakertjei az 1930-as években? Mennyi pénzt mulatott el Pesten a walesi herceg? Mely magyar arisztokraták keresték a mulatókban dolgozó táncosnők társaságát? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre válaszol a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum „Az ismeretlen görl” című kiállítása, ahol a múzeumra jellemző alapossággal igyekeznek bemutatni, hogyan is mulattak annak idején a pesti éjszakában.
Részletes információ

HajóHíd Estek a Kossuth Múzeumhajón

Igaz, hogy a Kossuth állóhajó, ám időutazásra tökéletesen alkalmas. Március 23-tól ezt a kivételes „képességét” használja ki a Közlekedési Múzeum azzal, hogy HajóHíd Estek címmel útjára indítja közlekedéstörténeti sorozatát. A sorozat házigazdája és a beszélgetések moderátora Legát Tibor újságíró lesz.
Részletes információ

Kalandozások a lábbeli körül

Bocskor, csizma, paduka, avagy közel 300 pár lábbeli különböző korokból és kultúrákból a Néprajzi Múzeum utolsó, költözése előtti kiállításán!
Részletes információ

Frida Fiestas

Frida Kahlo idén lenne 110 éves: 1907. július 6-án született Mexikóban, bár később 1910-et jelölte meg születési idejének a mexikói forradalom tiszteletére. Az évfordulót a Szombathelyi Képtár most két olyan kortárs művész kiállításával ünnepeli, akiknek munkásságára nagy hatással volt Frida testi hibáit, fájdalmait vállaló és tabukat ledöntő karakteres festészete.
Részletes információ

Bethlen Gáborra emlékeznek a Dériben

A Debrecen ezúttal egyik legfőbb patrónusára, Bethlen Gáborra emlékezik. A Magyar Református Egyház jubileumi emlékéve keretében rendezett kiállításon Bethlen-korabeli erdélyi relikviák, pénzérmék és írásos dokumentumok várják az érdeklődőket.
Részletes információ
1 2 3 4 5 6 ... 46 Következő

Együttműködő partnereink