interjú

A Bauhaus a jelenben

Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum
Miben rejlett a Bauhaus jelentősége és milyen hatása van a kortárs képzőművészetre – utóbbira szeretne választ adni a Ludwig Múzeum tárlata, amelyről a kurátor, Készman József művészettörténész mesélt.

Más fénytörésben

Szépművészeti Múzeum
Michelangelo 29, a világ legrangosabb gyűjteményeiből kölcsönzött akttanulmánya látható a Szépművészeti Múzeumban áprilisban nyílt, A test diadala – Michelangelo és a 16. századi rajzművészet című tárlaton. Ez az első alkalom, hogy a reneszánsz mester műveit kiállítják Magyarországon, de mellette a kortársak is fontos szerephez jutnak. A 80 művet felvonultató tárlat kurátorát, Kárpáti Zoltánt kérdeztük.

Időtlen hagyomány

Magyar Nemzeti Galéria
II Interjú A Magyar Nemzeti Galéria Bacon, Freud és a Londoni Iskola festészete című kiállítása a Tate Britainnel együttműködve valósult meg. A Tate ajánlotta a tárlat anyagát a Nemzeti Galériának, vagy a galéria szerette volna a kiállítást? – Erről kérdeztük a budapesti társkurátort, Fehér Dávid művészettörténészt.

Huszárlépésben

Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum
II Interjú A hetvenes, nyolcvanas években a New York-i művészeti világ központjában élt és alkotott. Sam Havadtoy művészetét az ekkor kialakult kapcsolati háló kontextusában mutatja be a Ludwig Múzeum Huszárlépésben című kiállítása. A tárlat kurátorával, Nemes Attilával beszélgettünk.

A természet katedrálisában

Bozsó Gyűjtemény
II Interjú A 19. századi magyar tájképfestészet kiemelkedő alakjának, Paál Lászlónak az életművével hosszú idő óta nem találkozhatott kiállításon a hazai közönség. Most a kecskeméti Bozsó Gyűjteményben tekinthetők meg a fiatalon elhunyt mester alkotásai A természet katedrálisában című tárlaton. Az augusztus 26-ig látogatható kiállításról Bozsó Jánossal, a tárlat egyik kurátorával beszélgettünk.

1 2 3 4 5 6 ... 7 Következő

Kapcsolat

Lépj kapcsolatba velünk!


Artkalauz Kiállítási Magazin
Kiadó: Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért
4025 Debrecen, Nyugati u. 26. 1/1.
Főszerkesztő: Lantos Anikó

Tördelőszerkesztő: Kóté Zsolt
Megjelenik évente három alkalommal
A kiadvány és a weboldal a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.
Elérhetőség: info@artkalauz.hu