Tizenegy címmel állít ki a Bükki Művésztelep a MANK Galériában

Még néhány napig, pontosabban február 10-ig látható a Bükki Művésztelep alkotóinak munkáiból nyílt csoportos kiállítás a szentendrei MANK Galériában. A tizenegyedik alkalommal megrendezett tárlat résztvevői között képző- és tervezőművészek, köztük festők, restaurátorok, fotográfusok, zeneszerzők és tervezőgrafikusok is találhatók.

A Bükki Nemzeti Park területén található, tizenegy éves múltra visszatekintő nagyvisnyói Bükki Művésztelepen olyan művészek dolgoznak, akik többsége mögött már számottevő kiállítás és jelentős szakmai múlt áll, miközben a telepen folyó alkotómunka a vizuális művészeti ágak széles spektrumán mozog. A művésztelepen képző- és tervezőművészek, köztük festők, restaurátorok, fotográfusok, zeneszerzők és tervezőgrafikusok is dolgoznak, miközben minden évre egyaránt jellemző az elmélyült alkotómunka és a kísérletezés. Az évente rendezett művésztalálkozókra és kiállításokra a művészek egy része önálló szakmai programmal készül, míg mások a sajátjuktól eltérő  művészeti ágakban, új technikákat kipróbálva színesítik portfóliójukat. Az utóbbi idők tendenciáiról elmondható, hogy jellemzően a grafikai, tervezőgrafikai technikáké és sokszorosító eljárásoké a főszerep. Az elkészült munkákban egyértelműen ott bujkál a hely szelleme, mely  jól láthatóan, vagy épp láthatatlanul fogja egységbe a telep egymás mellett barátságban dolgozó alkotóinak munkáit.

 

Szentendrén ezúttal a következő alkotóktól láthatunk műveket: Josephine Bonnet képzőművész, Gábor Enikő fotóművész, Gál Krisztián grafikusművész, Gál Kristóf zeneszerző, Gesztelyi Nagy Zsuzsa festőművész, Ilka Habrich festőművész, Halmi-Horváth István festőművész, Korolovszky Anna grafikusművész, Kovács Mária Fikusz grafikusművész, restaurátor, Mihályfi Iván grafikusművész, Palásti Kovács András grafikusművész és Z. Szabó Zoltán festőművész.

 

Tizenegy
MANK Galéria, Szentendre
2019. február 10-ig

GALÉRIA:
A cikkhez tartozó művek alkotói Gál Krisztián (1/Főkép), Z. Szabó Zoltán (2) és Gábor Enikő (3).

Galéria

Kapcsolat

Lépj kapcsolatba velünk!


Artkalauz Kiállítási Magazin
Kiadó: Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért
4025 Debrecen, Nyugati u. 26. 1/1.
Főszerkesztő: Lantos Anikó

Tördelőszerkesztő: Kóté Zsolt
Megjelenik évente három alkalommal
A kiadvány és a weboldal a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.
Elérhetőség: info@artkalauz.hu