Tekints az égre, és lásd meg! – Elindult az Ars Sacra Fesztivál

Több mint 100 magyarországi és határon túli településen csaknem 600 programmal várja idén is az érdeklődőket az Ars Sacra Fesztivál. A szeptember 15-23-ig tartó esemény célja most sem más, mint a szeretet kultúrájának és a zsidó-keresztény értékeknek a terjesztése, mégpedig a művészet számos műfaját és résztvevőjét segítségül hívva.

Az Ars Sacra Fesztiválhoz évről évre önkéntesen csatlakoznak Magyarország legnagyobb múzeumai, kulturális központjai, számos galéria és művész. A fesztivál egyik különlegessége, hogy programjait most is ingyenesen látogathatja a nagyközönség.

Az idei fesztiválon – mely a Tekints az égre, és lásd meg! mottó köré szerveződött mintegy 11 műfaj képviselői mutatkoznak be: a színvonalas zenei kínálat mellett kiállítások, irodalmi estek, színházi és szakmai előadások, konferenciák, filmvetítések, templomi séták, tárlatvezetések, lelki és gyerekprogramok közül válogathatnak az érdeklődők.

Ahogy minden évben, úgy Budapest mellett idén is számos vidéki városban élvezhetik a rendezvénysorozat programjait a látogatók, többek között Esztergom, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Pannonhalma, Székesfehérvár, Vác és Veszprém is a fesztivál fontos helyszínei, míg a határon túlról idén Szabadka, Selmecbánya, Csíksomlyó, Csíkszentkirály, Pozsony, Nagyvárad, Leuven, Fiume, Bécs, Észak-Komárom és Beregszász kapcsolódott a programsorozathoz.

A fesztiválról bővebben a www.ars-sacra.hu oldalon olvashatnak.

Kapcsolat

Lépj kapcsolatba velünk!


Artkalauz Kiállítási Magazin
Kiadó: Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért
4025 Debrecen, Nyugati u. 26. 1/1.
Főszerkesztő: Lantos Anikó

Tördelőszerkesztő: Kóté Zsolt
Megjelenik évente három alkalommal
A kiadvány és a weboldal a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.
Elérhetőség: info@artkalauz.hu