6. Textilművészeti Triennálé

15 ország művésze – mintegy öt kategóriában – ismét Szombathelyen mutatja meg, hogy mennyi csodálatos remekmű születik még ma is a textilből.

A magyar kortárs textilművészet életében 2018 jubileumi év, hiszen pontosan ötven évvel ezelőtt, 1968-ban rendezték meg a Textil- Falikép ’68 című kiállítást a budapesti Ernst Múzeumban, amely egy csapásra megújította a textilművészet műfaját. A tárlatot nagy sikerrel mutatták be Szombathelyen is, mely elvezetett ahhoz az elhatározáshoz, hogy ne a fővárosban, hanem Vas megyében kapjon a textilművészet rendszeres fórumot. Azóta textilbiennálék sorát rendezték a városban, 2003-tól pedig a triennálék vették át a stafétabotot.


Az idei, 6. Textilművészeti Triennálén 15 ország művésze, mintegy öt kategóriában (fal- és tértextil, design művek, miniatűrtextilek, zászlók és szalagok) bűvöli el a magyar közönséget, megmutatva, hogy még mindig mennyi bravúros ötlet és szépség rejlik ebben a művészeti ágban is. A jubileum azonban nem lenne jubileum, ha a szervezők nem néznének vissza valamilyen módon a hátuk mögött lévő ötven évre, így a programhoz kapcsolódva egy múltidéző kiállítást is rendeztek, A textil szombathelyi útja 1970-2018 címmel, ahol a hazai textilművészet legnagyobbjainak munkáiból kínálnak reprezentatív válogatást.

 

6. Textilművészeti Triennálé – Elmozdulás

Szombathelyi Képtár

2018. szeptember 2-ig


GALÉRIA: Válogatás a kiállítási anyagból. Forrás: Szombathelyi Képtár

Galéria

Kapcsolat

Lépj kapcsolatba velünk!


Artkalauz Kiállítási Magazin
Kiadó: Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért
4025 Debrecen, Nyugati u. 26. 1/1.
Főszerkesztő: Lantos Anikó

Tördelőszerkesztő: Kóté Zsolt
Megjelenik évente három alkalommal
A kiadvány és a weboldal a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.
Elérhetőség: info@artkalauz.hu