à la cARTe

Kreatív küldemények

Postamúzeum
Bélyegekkel teljesen beborított, hanglemezborítóból hajtogatott, fényképekkel, grafikákkal, madártollal és viaszpecséttel díszített borítékok, színesre pingált vágódeszka és fiókoldal, maratott üveglap, bőrtokból kikandikáló postakürt, tejesdobozokból készült csomag – mindezek postán továbbított valódi küldemények, amelyek szeptember 16-ig láthatóak a Postamúzeum legújabb időszaki kiállításán a Benczúr utcában.

Kincsek a mocsárból

Déri Múzeum
Egy több mint ezernyolcszáz évvel ezelőtt vívott csata emlékeit bemutató kiállítás várja a Déri Múzeum látogatóit. A különleges tárlat anyaga Dániából, az aarhusi Moesgaard Múzeum gyűjteményéből érkezett Debrecenbe.

Munkácsy 50

Jósa András Múzeum
Még júniusban, a Múzeumok Éjszakáján nyílt meg, de egészen október közepéig látható a nyíregyházi Jósa András Múzeumban az a 2005 óta úton lévő Munkácsy-kiállítás, melynek az észak-alföldi megyeszékhely immár a negyvenedik állomása. A tárlatra azoknak is érdemes ellátogatniuk, akik máshol már látták a kiállítást, hisz a korábbi években bemutatott anyaghoz képest ez a tárlat több meglepetést is tartogat!

75 éve hunyt el Rejtő Jenő. Emlékkiállítás Szécsényben

Kubinyi Ferenc Múzeum
Rejtő Jenő (született Reich, írói álnevei: P. Howard, Gibson Lavery) óriási életműve igen szeretett téma a hazai múzeumok körében, különösen idén, halála 75. évfordulójának évében. Hazánk legszellemesebb légiós/kalandregény írójára emlékezik a szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeum is.

Virgilius Moldovan

Reök – Regionális Összművészeti Központ
A világhírű kortárs szobrászművész, Virgilius Moldovan kiállításai kapcsán egyáltalán nem meglepő, amikor a kiállítóhelyek kiteszik a 18 éven felülieknek táblát, hisz hatalmas méretű aktszobrai, kopasz bronz és szilikon fejei igencsak sokkolóak tudnak lenni még a felnőtt látogatók számára is. Ezúttal a szegedi Reök-palota látogatói találkozhatnak a művész hatalmas, a valóságos emberi testnél sokszor másfélszer, kétszer nagyobb, nem egyszer rendkívüli módon zavarba ejtő szobraival.

1 2 3 4 5 6 ... 81 Következő

Kapcsolat

Lépj kapcsolatba velünk!


Artkalauz Kiállítási Magazin
Kiadó: Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért
4025 Debrecen, Nyugati u. 26. 1/1.
Főszerkesztő: Lantos Anikó

Tördelőszerkesztő: Kóté Zsolt
Megjelenik évente három alkalommal
A kiadvány és a weboldal a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.
Elérhetőség: info@artkalauz.hu