à la cARTe

A dinnyetermesztéstől az úszó házig. Együttműködésen alapuló művészeti projektek a Ludwigban

Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum
Napjainkban sok szempontból az élet különböző területeiről érkező emberek összefogásának a hiánya okozza a társadalmak egyik legnagyobb problémáját. Hogy lehetne ezt másképp is csinálni, azt most a Ludwig Múzeum Közös ügyeink című kiállítása mutatja be látogatóinak, méghozzá több művészeti projekt segítségével.

Vágjunk bele! Kis ollótörténeti bemutató a Nagyházi Galériában

Nagyházi Galéria és Aukciósház
A Balaton utcai Nagyházi Galéria kiállítótere egy különleges történelmi utazás színtere e téli hetekben, mégpedig egy olyan utazásé, melynek középpontjában nem egy művészeti korszak vagy irányzat, hanem az egyik leghétköznapibb használati eszközünk, az olló áll.

90 év, 90 ház, 90 fotó

Pécsi Galéria
90 év, 90 ház, 90 fotó - E sokatmondó címmel csalogatja látogatóit falai közé a Pécsi Galéria, ahol a 90 éves Ybl-díjas építőművész és MFIAP-díjas fotóművész, Tillai Ernő életművéből rendezett kiállítással várják mindazokat, akik szeretnék megfejteni, hogy pontosan mi mindent is jelentenek e számok.

Dumtsa Jenő ezüstkora a Barcsay Múzeumban

Ferenczy Múzeumi Centrum
Dumtsa Jenő egyike azoknak, akire a szentendreiek igen nagy szeretettel emlékeznek. Főutcát neveztek el róla, egykori házának falán pedig emléktáblán hirdetik, hogy valaha ott lakott első, és leghosszabb ideig hivatalban lévő polgármesterük. Dumtsa Jenő százegy éve távozott el közülünk, a tavalyi kerek évforduló köré pedig több rendezvény is szerveződött a városban. Ezek egyike az a 2017 őszén nyílt, és egészen ez év március végéig nyitva tartó várostörténeti kiállítás is, ahol Szentendre felvirágzásának második legszebb korszakának, az ezüst-, részben Dumtsa-kornak is hívott időszak megismerésére hívják az érdeklődőket.

Április közepéig lesz úton a Seuso-kincs

Tavaly októberben indult vándorútnak a késő római császárkor legjelentősebb ezüstkincse, az oly sokat emlegetett Seuso-kincs, mely több vidéki város után idén még három helyszínen, Kecskeméten, Miskolcon és Nyíregyházán lesz látható, mielőtt elfoglalja remélhetőleg végső helyét a Magyar Nemzeti Múzeumban.

1 2 3 4 5 6 ... 74 Következő

Kapcsolat

Lépj kapcsolatba velünk!


Artkalauz Kiállítási Magazin
Kiadó: Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért
4025 Debrecen, Nyugati u. 26. 1/1.
Főszerkesztő: Lantos Anikó

Tördelőszerkesztő: Kóté Zsolt
Megjelenik évente három alkalommal
A kiadvány és a weboldal a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.
Elérhetőség: info@artkalauz.hu