à la cARTe

Csodálatosan felújított épületben vár mindenkit a Hagyományok Háza

Tavaly októberben, mintegy két és fél éves felújítás után költözhetett vissza ismét Corvin téri otthonába a Hagyományok Háza. Az intézmény régi/új lakhelye, a sok mindent megélt Budai Vigadó, kívül is és belül is látványos rekonstrukción esett át, s ma végre ismét méltó helyszínt biztosít az intézmény megannyi kulturális, hagyományőrző programjának.

Személyesség, érintettség, befogadás - Publikus magánügyek

MűvészetMalom – Modern és Kortárs Művészeti Központ – a Ferenczy Múzeumi Centrum kiállítóhelye
A MűvészetMalom Publikus magánügyek című kiállítása a ’90-es évek hazai képzőművészetéről igyekszik képet adni magángyűjtemények bevonásával – 30 magángyűjtő több mint 300 művével.

A Muzsinszki Nagy Endre-magángyűjtemény képei

Kálmán Imre Emlékház
A siófoki Kálmán Imre Emlékház ezúttal a város posztumusz és igen szeretett díszpolgárára, a több mint negyven éve elhunyt „Endre bácsijára”, vagyis Muzsinszki Nagy Endre festőre emlékezik. A még három hétig látogatható tárlaton ezúttal a festő kevésbé ismert, világi témájú műveivel találkozhat a közönség, természetesen köztük több Siókon készült képével is.

1848–49 emlékképei

Hagyományok Háza (Budai Vigadó)
A tárgyalkotó népművészetben, a népzenében és a népköltészetben a történelem folyamán mindig megjelentek az aktuális történelmi sorsfordulókkal kapcsolatos alkotások is. A történelmi ismeretek a folklór csatornáin keresztül hagyományozódtak a nagy tömegek számára, még akkor is, ha sohasem voltak függetlenek az iskolában tanított „hivatalos” történelemtől. A Hagyományok Háza tavaszi kiállítása is egy ilyen fontos történelmi eseményre, az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékezik.

Tavaszi üdvözlet. Japán gyermekkimonók Kecskeméten

Népi Iparművészeti Gyűjtemény – a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek kiállítóhelye
A kimonókról persze mi itt Európában is sokat hallottunk, filmekből, magazinokból vagy könyvekből tudjuk – persze csak úgy nagyjából –, hogyan is néznek ki, ám testközelből kevesen láttunk akár csak egyet is. Ezért igazi kuriózum a kecskeméti Népi Iparművészeti Gyűjtemény nemrég nyílt tárlata, ahol egy szenvedélyes japán gyűjtő megannyi különleges, sokszor több száz éves kimonóját tekintheti meg a magyar közönség.

1 2 3 4 5 6 ... 87 Következő

Kapcsolat

Lépj kapcsolatba velünk!


Artkalauz Kiállítási Magazin
Kiadó: Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért
4025 Debrecen, Nyugati u. 26. 1/1.
Főszerkesztő: Lantos Anikó

Tördelőszerkesztő: Kóté Zsolt
Megjelenik évente három alkalommal
A kiadvány és a weboldal a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.
Elérhetőség: info@artkalauz.hu