à la cARTe

Erik Kessels több élete

Mai Manó Ház
Erik Kessels (1966) kamera, sőt objektív nélküli fotós. Zsenialitása abban rejlik, hogy már meglévő fotókat hasznosít újra, s az újrarendezés és -felhasználás által válik alkotójukká. A Mai Manó Házban látható kiállítására tizenhét projektjét (köztük egy kifejezetten Budapestről szóló fotókönyvét) hozta el, melyek végigvezetik a látogatókat Kessels teljes, immár húsz éve tartó életművén.

Lexikon – Gross Arnold vallomásai

Gross Arnold Galéria és Kávézó (Arnoldo)
Gross Arnold (1929-2015) festő és grafikus a hatvanas évektől a kilencvenes évekig a XI. kerületi Albertfalván lévő kis műtermében dolgozott. Itt készültek az életmű meghatározó alkotásai, számtalan rézkarc, illetve a fő műveknek számító nagyméretű olajképek.

HATÁRTALAN DESIGN 14. madeinhungary + 7. MeeD

Új Budapest Galéria
Május végén nyílt a cseh, francia, lengyel, magyar, német, olasz, osztrák, portugál, román, spanyol, szlovák és svájci designerek munkáiból rendezett design kiállítás az Új Budapest Galériában, a Bálnában.

Babakiállítás az Őrségben

Marozsyné Guba Rózsa babakészítő iparművész babái bejárták már az egész világot. Most az Őrségi Nemzeti Park „kapujában” található Ivánc településen, a művésznő saját otthonában láthatják munkáit az érdeklődők.

„Vigyázat, csalok!” – Budapesten a Rodolfo-vándorkiállítás

Rodolfo, azaz Gács Rezső kellékeit, könyveit, kártyáit hagyta az utókorra, ezek mellett pályája kezdetétől következetesen dokumentálta saját munkásságát. Megőrizte fellépéseiről a színlapokat, szórólapokat, műsorfüzeteket, s ez a precíz dokumentálás mára felbecsülhetetlen kinccsé vált. Hagyatéka, mely vándorkiállításként járja az országot, most a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban várja a régi és az új rajongókat.

1 2 3 4 5 6 ... 90 Következő

Kapcsolat

Lépj kapcsolatba velünk!


Artkalauz Kiállítási Magazin
Kiadó: Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért
4025 Debrecen, Nyugati u. 26. 1/1.
Főszerkesztő: Lantos Anikó

Tördelőszerkesztő: Kóté Zsolt
Megjelenik évente három alkalommal
A kiadvány és a weboldal a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.
Elérhetőség: info@artkalauz.hu