à la cARTe

Elkezdődött a harmadik Budapest Art Week

Immáron harmadik alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb képzőművészeti eseménysorozatát a Budapest Art Weeket, amely során 72 helyszínen, 96 kiállításon és 80 kiegészítő programon egy karszalaggal vehetnek részt a képzőművészet rajongói Budapesten és Szentendrén. Az esemény idén első alkalommal két saját kiállítással is jelentkezik, tovább színesítve a már amúgy is izgalmas tárlatkínálatot. A Kukla Krisztián kurátor által összeállított Szuszpenziók című tárlat a Tesla loft-terében tekinthető meg április 29-ig, míg a Ferenczy Bálint fotótörténész által rendezett fotóművészeti kiállítás, Itt van a város, vagyunk lakói címmel, a Budapest Projekt Galériában vár mindenkit április 28-ig.

A Gross-hagyaték új kincsei, ritka szerzeményei

Gross Arnold Galéria és Kávézó (Arnoldo)
Gross Arnold, a Nemzet Művésze díjjal kitüntetett, Kossuth-díjas grafikus, festőművész és fia 2014-ben nyitották meg a Bartók Béla út 46. szám alatt az Arnoldo galéria–kávézót. A hangulatos kis hely a Gross-féle világ emlékének ápolása mellett teret ad a manapság talán kevésbé népszerű grafikai művek bemutatásának is. Idei első kiállításukat Cseh Tamás grafikáiból rendezték, most pedig máris itt van az újabb tavaszköszöntő tárlat, melynek főszereplője maga az alapító.

Keresztes tojások a Mátyás-templomban

Mátyás-templom (Budavári Nagyboldogasszony Templom)
Mosonyi Éva népi iparművész előbb tanulta meg a tojásírás, mint a betűvetés tudományát, s ez a gyerekkori, nagymamától örökölt szerelem még most is tart. Gyönyörű hímes tojásait már számos egyéni és csoportos kiállításon is megcsodálhatta a hazai és a külföldi közönség, sőt a tojásfestés fortélyairól könyvein keresztül is többször mesélt már nekünk. Idén húsvétkor a Mátyás-templom látogatói azok a szerencsések, akik közelebbről szemügyre vehetik hímes tojásait, amelyek a Szent Kereszt kápolna kövezetén – az ünnephez kapcsolódva – kereszt alakban lesznek kiállítva.

Kusovszky Bea képei a Kempinskiben

Ar2day Gallery
Idén tavasszal a hazai kortárs művészet egy érdekes szeletének a megismerésére hívja a Kempinski Hotel Corvinus látogatóit. Az Ar2day Gallery ezúttal Kusovszky Bea festőművész különleges képeivel töltötte meg a hotel Promenade-ját.

Te jössz?! Kiállítás a társasjátékokról

Kiscelli Múzeum – Fővárosi Képtár
A társasjátékozás napjainkban virágkorát éli, de mennyire különböznek egymástól a mai és a régi sláger társasjátékok? Ugyanazok a dolgok kötötték le a gyerekek figyelmét hajdanán is? S vajon milyen játékok mellé ültek le maguk a felnőttek? A Kiscelli Múzeum legújabb kiállításán megtudhatják, sőt akár ki is próbálhatják.

1 2 3 4 5 6 ... 76 Következő

Kapcsolat

Lépj kapcsolatba velünk!


Artkalauz Kiállítási Magazin
Kiadó: Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért
4025 Debrecen, Nyugati u. 26. 1/1.
Főszerkesztő: Lantos Anikó

Tördelőszerkesztő: Kóté Zsolt
Megjelenik évente három alkalommal
A kiadvány és a weboldal a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.
Elérhetőség: info@artkalauz.hu