à la cARTe

A geometria szépsége – Válogatás Vass László magyar és nemzetközi gyűjteményéből

MANK Galéria – Szentendrei Régi Művésztelep és Galéria
Van egy gyűjtő, akinek szenvedélyét annyira megszerette Barcsay Jenő, hogy több festményét is neki adta, pedig a festőóriás nem szívesen vált meg műveitől. Most ez a gyűjtő, Vass László, Szentendrére hozta el festményei és szobrai egy részét: A geometria szépsége című, magyar és nemzetközi műtárgyakat összeválogató tárlat május 25-én, a szentendrei MANK Galériában nyílt meg.

Bubik 60

Bajor Gizi Színészmúzeum – az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet kiállítóhelye
60 éve született Bubik István. Sajnos nem tudjuk ezt vele ünnepelni, hisz novemberben lesz 14 éve, hogy nincs közöttünk. A Jászai Mari-díjas érdemes művészt a Bajor Gizi Színészmúzeum kiállítással köszönti születésnapján.

Terméktervezés Lengyelországban és Magyarországon 2000 után

FUGA Budapesti Építészeti Központ
Trendi könyvespolcok, játékok, áramvonalas vonatok, design hangszórók, háztartási gépek, mindenféle színű és formájú tálak és székek. A FUGA Budapesti Építészeti Központban május végéig látható az a lengyel és magyar design kiállítás, amely a két ország formatervezésének dinamikus fejlődését mutatja be, elsősorban a 2000 után született tervekre összpontosítva.

Az év kiállítása: Macskakő – múzeum és közösségi tér gyerekeknek

Macskakő Gyermekmúzeum
Idén a Soproni Múzeum gyerekeknek szóló, 2017-ben nyílt új kiállítóhelye, a Macskakő Gyermekmúzeum és közösségi tér állandó tárlata nyerte el a múzeumi szakma egyik legrangosabb elismerését, "Az év kiállítása 2018" díjat. A belváros egyik legszebb műemlék épületében, az Eggenberg-házban található, megnyitása óta közel tízezer látogatót fogadó kiállításon a gyerekek modern, interaktív környezetben, egykor és a ma használatos tárgyak segítségével ismerkedhetnek meg a régi korok mindennapjaival. Az év kiállítása díj immár a második komoly elismerés, amit a Macskakő magáénak tudhat az elmúlt egy évben, hisz tavaly múzeumpedagógiai nívódíjban részesült.

Michel Bouvet világhírű grafikusművész kiállítása a Pécsi Galériában

Pécsi Galéria
A francia Michel Bouvet a világ egyik legkeresettebb kulturális plakáttervezője. 25 évvel ezelőtti első pécsi bemutatkozása után most több mint 60 kulturális plakáttal, valamint vázlattal tért vissza a Pécsi Galériába.

1 2 3 4 5 6 ... 78 Következő

Kapcsolat

Lépj kapcsolatba velünk!


Artkalauz Kiállítási Magazin
Kiadó: Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért
4025 Debrecen, Nyugati u. 26. 1/1.
Főszerkesztő: Lantos Anikó

Tördelőszerkesztő: Kóté Zsolt
Megjelenik évente három alkalommal
A kiadvány és a weboldal a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.
Elérhetőség: info@artkalauz.hu